Нови подробности в разнобоя между европрокуратурата и МВР. Вътрешното министерство проверява

...
Нови подробности в разнобоя между европрокуратурата и МВР. Вътрешното министерство проверява
Коментари Харесай

След обвиненията на Кьовеши: МВР проверява имало ли е саботаж на евроразследвания

Нови детайлности в разнобоя сред европрокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Вътрешното министерство проверява имало ли е опити евроразследвания да бъдат провалени. 

Това се случва, откакто европейският основен прокурор Лаура Кьовеши описа за бойкот от полицията в следствие за десетки милиони евросредства

Служителите на полицията означиха професионалния си празник

Става дума за инспекция, която стартира през 2022 година от антикорупционната комисия, само че по-късно се иззема от Люксембург, защото визира възобновяване на електрическия превоз във Враца на стойност 70 милиона евро. Доставчик е компания, която е доставяла електрическите рейсове, само че от Беларус, която не е членка на Европейски Съюз.

Тя се срещна с министър-председателя Николай Денков

Националната полиция предишното лято не е изпълнила настояването на европейската прокуратура и не е влезнала в централния офис на компанията. По-късно се оказва, че там няма нищо.
Според вътрешния министър Калин Стоянов всичко от инспекцията на Министерство на вътрешните работи е изпратено на наблюдаващия европрокурор Демитър Беличев. От Люксембург обаче настояват, че резултати при тях няма.

„ Европейските делегирани прокурори са наредили на полицията да извършат претършуване. И познайте какво? Полицаите не са влезнали във всички офиси на тази постройка. Те са пропуснали да влязат в най-важния офис. Защо? Добър въпрос. Защото подадохме недоволство и разбрах, че в този момент има дисциплинарна инспекция, само че би трябвало да се обясни ”, посочи Кьовеши.

Най-много каузи има за измами с европейски пари, дадени без публични поръчки

„ По въпросния проблем е осъществена инспекция от страна на вътрешна сигурност към Министерство на вътрешните работи, като резултатите от инспекцията неотложно са изпратени на европрокуратурата. Изчакваме да забележим какво ще бъде тяхното решение във връзка с нашите констатации “, сподели вътрешният министър Калин Стоянов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР